新东方网>哈尔滨新东方学校>大学>正文

2016年6月四级第一套传统阅读答案解析

2016-06-21 11:16

来源:

作者:


 
46. What happens when a new technology emerges?
出题句:第一段 Attitudes toward new technologies often fall along generational lines. That is generally, younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift.
正确答案:D) It usually draws different reactions from different age groups.
47. What does the author say about the driverless car?
出题句: 第二段 When you look at attitudes toward driverless cars, there doesn’t seem to be a clear generational divide.
正确答案:A) It does not seem to create a generational divide.
48. Why does the driverless car appeal to some old people?
出题句: 第四段 Older adults, especially those with limited mobility or difficulty driving on their own, are one of the classic use-cases for driverless cars.
正确答案:B) It helps with their mobility.
49. What is likely to affect one’s attitude toward the driverless car?
出题句: 倒数第二段 Where a person lives matters, too. More people who lived in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than whose who lived in rural areas.
正确答案:A) The location of their residence.
50. Who are likely to be the first to buy the driverless car?
出题句: 最后一段 Once driverless cars are actually available for sale, the early adopters will be the people who can afford to buy them.
正确答案:C) The wealthy
51. What do we learn from the passage about people in pre-industrial Europe?
出题句:第二段 This comfortable cycle, in which the rhythms of the day helped shape the rhythms of the meals, …
正确答案:C) Their daily routine followed the rhythm of the natural cycle.
52. What does Professor Carole Conahan say about pre-industrial European families eating meals together?
出题句:第二段 “Meals are the foundation of the family,”…“so there was a very important interconnection between eating together” and strengthening family ties.
正确答案: B) It brought family members closer to each other.
53. what does “cultural metabolism”(Line 1, Para. 3) refer to?
出题句:第三段 “Since industrialization, maintaining such a low cultural metabolism has been much harder, with the long midday meal shrinking to whatever could …”
正确答案:D) Pace of life
54. What does the author think of the food people eat today?
出题句:第三段 “Modern techniques for producing and shipping food led to greater variety and quantity, including a tremendous increase in the amount of protein and dairy products available, …”
正确答案:B) It is varied, abundant and nutritious.
55. What does the author say about Italians of the old days?
出题句:最后一段:“Take Italy. It’s no secret that the Mediterranean diet is healthy, but it was also a joy to prepare and eat.”
正确答案:A) They enjoyed cooking as well as eating.


解析教师


王峰: 哈尔滨新东方国内考试部教师。主讲四级阅读,新概念,考研复试课程。毕业于瑞典查尔姆斯理工大学。拥有多年欧美国家游历学习的经验。剑桥英语教学能力证书考试高分获得者,拥有非英语国家成人英语教师英语教学能力证书。曾参加英国剑桥贝尔学校的英语教师培训。曾获得新东方集团教师授课大赛二等奖。



新东方哈尔滨学校官方微信:新东方哈尔滨学校(微信号:xdfhebxx

最新活动公告、课程优惠、考试资讯,请扫一扫二维码,关注我们的官方微信!

焦点推荐

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。