新东方网>哈尔滨新东方学校>大学>正文

2015年12月四级阅读第三套

2015-12-21 09:22

来源:新东方哈尔滨学校国内考试部

作者:邵妍


选词填空 (信息社会 )

36. J   fundamentally

37. G  expands

38. O  superficial

39. K  interpretation

40. B  acquired

41. I   flows

42. F  elements

43. M  regard

44. H  familiar

45. A  accustomed

46.G  根据题干中的关键词way of thinking ,educators ,joy 可定位到G段  原文中出现的是in the education world’s mindset 考察的是同义替换

47.D  根据中说的是children 和adults之间的区别是获得快乐的能力 原文D段中出现The thing that sets children apart from adults is not their ignorance ,nor their lack of skills.It’s Their enormous capacity for joy.

48.A  根据题干中的关键词America 和cruelty 可定位到文章A段 A段提到爱尔兰儿童被残忍对待 段末提到美国人也是如此

49.F  根据题干中的human nature 可定位到原文F段 Human lives are governed by the desire to experience joy.

50.K  根据题干中的关键词medicine 可定位到K段 成年人把学习当做是药物

51.H 题干中的bad school conditions 对应H段中的horrible school circumstances  题干和原文中的比较关系也可帮助定位

52.C 题干中的关键词children’s fellings 对应原文中的what it feels like to be a child

53.I  根据题干中的关键词administrators 可定位到I段

54.B  根据题干中的关键词“effective”schools,self-control 可准确定位到B段  

55.J   ensure that children want to learn 对应J段的kids need to want to learn

Passage one

56.(C)  It may have a negative effect on creative work.  

答案 :That may be a bad thing,particularly at work.New research shows that clock-based work schedules hinder morale and creativity

57.(A) They combine clock-based and task-based planning.    

答案: It is said that all of us employ a mix of both these types of planning.

58.(D) They tend to be more productive.

答案:  They found clock timers to be more efficient but less happy because they felt little control over their lives.

59.(B) It does not attach enough importance to task-based practice.

答案:The researchers argue that task-based organizing tends to be undervalued and under-supported in the business culture.

60.(A) Task-based timing is preferred for doing creative work.

答案:While most people will still probably need,and be,to some extent,

Clock-timers,task-based timing should be used when performing a job that requires more creativity.

Passage two

61.A) Her past record might stand in her way to a new life.

答案:......,and that “there is simply no reason for anyone to attempt to deny her right to start anew.

62.B)They are deprived of chances to turn over a new leaf.

答案:Unfortunately,many federal and state laws impose post-conviction restrictions on a shockingly large number of Americans,who are prevented from ever fully paying their debt to society.

63.C)They are marginalized in society.

答案:In all,more than 45,000 laws and rules serve to exclude vast numbers of people from fully participating in American life.

64.B)Some of them have long been outdated.

答案:These laws are also counterproductive,since they make it harder for people with criminal records to find housing or land a job,two key factors that reduce backsliding.

65.B) To appeal for changes in America’s criminal justice system.

答案:The point is not to excuse or forget the crime.Rather,it is to recognize that in America’s vast criminal justice system,second chances are crucial.


解析教师:邵研,哈尔滨新东方学校国内考试部教师。毕业于南昌大学,新闻学专业,考研英语四六级高分通过,有丰富的应试经验,对阅读题型有独到的见解。







>>>2015年12月英语四级考试真题及答案汇总

>>>历年四六级真题及答案汇总

新东方哈尔滨学校官方微信:新东方哈尔滨学校(微信号:xdfhebxx

最新活动公告、课程优惠、考试资讯,请扫一扫二维码,关注我们的官方微信!

焦点推荐

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。